Je kan er ook heel lekkere drankjes mee maken.
a y r a n
Serveer het eens bij een barbecue. De bob van dienst zal je dankbaar zijn.
Recept:
- ⅓ deel yoghurt (zie basisrecept)
- ⅔ deel water
- snufje zout naar smaak
- eventueel ijs
- blender
Schep de yoghurt in een blender, voeg het water toe, snufje zout erbij en mixen maar, tot er een schuimkraagje op staat. Ijsblokjes erbij.
IJskoud op zijn lekkerst!
Heb je geen blender? Gebruik een (staaf)mixer. Of train je armspieren met een klopper. Of giet in een afgesloten potje: shaken, not stirred.
l a s s i
Geliefkoosd drankje uit de Indiase keuken.
Basis:
Namkin lassi
- 2 delen yoghurt
- 1 deel koud water of melk
- eventueel ijs
- blender
Yoghurt en water in de blender mixen tot een romig geheel. Je kan de verhouding water-yoghurt ook veranderen, geheel naar smaak.
Dit basisrecept kan je met talloze kruiden of fruitsmaken pimpen. Kardemom, munt, koriander, komijn, aardbei, banaan, mango, perzik, honing, stevia, suiker ...
Tip: als je bevroren fruit neemt, heb je meteen een ijskoud drankje.
Tip: als je bevroren fruit neemt, heb je meteen een ijskoud drankje.
Foto: goedgekeurd door veeleisend proefkonijn: aardbeilassi!
Enkele bekende versies hieronder.
Mangolassi
- 2 dl yoghurt
- 1 dl koud water of melk
- 2 dl blokjes mango
- 1 eetlepel honing, suiker of zoetstof naar keuze
- 1 tl gemalen cardemom (optioneel)
Namkin lassi
- 2 dl yoghurt
- 1 dl koud water of melk
- snufje zout
- 1/2 theelepel komijn (heerlijk als je eerst komijn roostert en in een mortel verpulvert)
- scheutje citroensap
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
comment form message test