gedroogde appeltjes

Appeltjes voor langere tijd bewaren? Drogen is een goeie optie.
Als voedselfanaat heb ik een goedkope droogmachine, maar nog eenvoudiger en goedkoper is op de radiator van de centrale verwarming. Het duurt alleen wat langer.


Bereidingstijd: 5 minuten + enkele dagen drogen


n o d i g


  • een appeltje *
  • een mes en vaste hand of een mandoline
  • een schone keukenhanddoek

* dit werkt ook heel goed met paddenstoelen, citrus, gember, knoflook, ui ...





b e r e i d i n g 



Je kan de appel schillen, maar met schil is dit ook lekker. Snijd de appel in dunne schijfjes of gebruik een mandoline of keukenmachine.


Spreid de schijfjes uit over 1 of 2 schone handdoeken. Gebruik je beste origami-skills om de handdoek dicht te vouwen. Een beetje citroensap er overheen druppelen houdt de kleur mooi. 






Leg een paar dagen op een radiator.  Zo kan het dagen, weken blijven liggen. Hoe langer, hoe droger.

Na 3-4 dagen zou het al goed moeten zijn, afhankelijk van hoe vaak je de verwarming had aanstaan, luchtvochtigheid, dikte van de schijfjes....



De gedroogde appelschijfjes kan je nog heel lang bewaren in een afgesloten container. Omdat ze zo mooi zijn is een glazen weckbokaal heel geschikt.

Raar, maar bij ons zitten ze daar nooit lang...  De helft was al op nog voor de eindresultaatfoto genomen was. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

comment form message test